Înscriere ateliere de consultare

Atelierele pe care le propunem înainte de Adunarea Generală Trienală au ca obiective:

  • dezbaterea subiectelor de pe Ordinea de Zi pentru a eficientiza procesul de vot din zilele de 20-21 aprilie 2024
  • oferirea accesului la dezbateri la cât mai mulți cercetași, pe temele de interes

Fiecare atelier are ca obiectiv dezbaterea unor anumite tematici, detaliate în prezentarea de mai jos. Vă rugăm dacă alegeți să vă înscrieți și să participați la ateliere, să parcurgeți anterior documentele suport pe care le punem la dispoziție și să formulați o listă de sugestii / întrebări pe care le putem dezbate în cadrul atelierului.

Înscrierea la ateliere nu este limitată la un anumit număr de membri dintr-un Centru Local / Grup Candidat, dar recomandăm implicarea câtor mai mulți voluntari adulți în procesul de consultare. Datorită platformelor online pe care le folosim putem să avem un proces consultativ cât mai democratic, la care să participe mai multe persoane dintr-un Centru. De exemplu, puteți să vă împărțiți tematicile și la fiecare atelier să participe un membru din Centru Local care să transmită punctul de vedere al întregului Centru.

Menționăm că toate atelierele se vor derula prin platforma Zoom. Fiecare persoană va primi detalii tehnice pentru participare, ulterior înscrierii.

Pentru întrebări punctuale despre ateliere, așteptăm un semn de la voi la contact@scout.ro / 0723 723 827.

Formular de înscriere: https://forms.gle/AxcGfdL9R2WBDizP9

Nu există un termen limită pentru înscriere, dar apreciem completarea lui în timp util astfel încât să puteți primi detaliile tehnice cel mai târziu în dimineața zilei în care are loc atelierul. Așadar, în funcție de atelierul pentru care optați să participați, am aprecia ca înscrierea voastră la el să aibă loc cu minim 24h înainte. Mulțumim pentru înțelegere!

 

1. Q & A Candidați la Consiliul Director și Comisia de Etică, Disciplină și Statut

Data: Miercuri, 3 aprilie 2024, orele 19.00 – 21.00

Invitați: candidații la Consiliul Director pentru mandatul 2024-2027 & candidații la Comisia de Etică, Disciplină și Statut

Detalii atelier:

Atelierul vizează un dialog deschis între candidații la structurile naționale: Consiliul Director, respectiv, Comisia de Etică, Disciplină și Statut și membrii Centrelor Locale. Întrebările pot fi adresate atât prin intermediul formularului de înscriere, cât și online, în momentul sesiunii.

Resurse de citit pentru participare:

 

2. Rapoartele Structurilor Naționale & Raportul Financiar 2023 & Înființări / Desființări de Centre Locale

Data: Luni, 8 aprilie 2024, orele 19.00 – 20.30 

Facilitator: Mihaela Gîrleanu

Invitați: membrii Structurilor Naționale și reprezentanții Centrelor Locale care urmează să se înființeze / desființeze în AGT 2024 primăvară.

Detalii atelier:

Atelierul vizează prezentarea rapoartelor Structurilor Naționale și consultarea Centrelor Locale care urmează să fie înființate (Centrul Local Montessano, București și Centrul Local Ovidius, Constanța) / desființare (Centrul Local Acvila, Pașcani; Centrul Local Piatra Corbului, Roșia Montană și Centrul Local Cetatea Nordului, Negrești-Oaș) în AGT 2024 primăvară.

Resurse de citit pentru participare:

 

3. Viziunea și Strategia ONCR 2029 & Planul Trienal & Propunere modificare Politica Educațională ONCR

Data: Marți, 9 aprilie 2024, orele 19.00 – 20.30 

Facilitator: Mihaela Gîrleanu

Invitați: membrii Consiliului Director și ai Centrul Local Centrul Universitar București / echipei RAP.

Detalii atelier:

Atelierul vizează consultarea Centrelor Locale privind Viziunea și Planul Strategic ONCR 2024-2019, Planul Trienal 2024-2027 și propunerea de modificare a Politicii Educaționale ONCR

Resurse de citit pentru participare:

 

4. Propuneri modificări Statut și Regulament ONCR & Prelungire aviz pentru obținere PJ

Data: Joi,11 aprilie 2024, orele 19.00 – 20.30 

Facilitator: Mihaela Gîrleanu

Invitați: membrii Consiliului Director și reprezentanții Centrelor Locale care au propuneri pe OZ – Comisia de Etică, Disciplină și Statut, Centrul Local Stejarii Ialomițeni, Slobozia, Centrul Local Târgu Mureș.

Detalii atelier:

Atelierul vizează consultarea Centrelor Locale privind propunerile de modificare de Statut și Regulament și formularea de posibile amendamente conform procedurii de amendare de mai jos. De asemenea vor exista consultări pe tema prelungirii avizului Adunării Generale pentru obținerea de Personalitate Juridică a tuturor sucursalelor ONCR.

Resurse de citit pentru participare: