Înscriere ateliere de consultare

Atelierele online pe care le propunem înainte de Adunarea Generală 2023 primăvară au ca obiectiv dezbaterea subiectelor de pe Ordinea de Zi pentru a eficientiza procesul de vot din datele de 22-23 aprilie 2023.

Fiecare atelier are ca obiectiv dezbaterea unei anumite tematici. Vă rugăm dacă alegeți să vă înscrieți și să participați la ateliere, să parcurgeți anterior documentele suport pe care le punem la dispoziție pe OZ a AG 2023 primăvară și să formulați o listă de sugestii / întrebări pe care le putem dezbate în cadrul atelierului.

Unele dintre ateliere au deja documente disponibile, pentru celelalte veți primi aceste documente în urma înscrierii sau imediat după publicare. Mulțumim pentru înțelegere!

Înscrierea la ateliere nu este limitată la un anumit număr de membri dintr-un Centru Local, dar recomandăm implicarea câtor mai mulți voluntari adulți în procesul de consultare. Astfel, putem să avem un proces consultativ cât mai democratic, la care să participe mai multe persoane dintr-un Centru Local. De exemplu, puteți să vă împărțiți tematicile și la fiecare atelier să participe un membru din Centru Local care să transmită punctul de vedere întregului CL.

Menționăm că toate atelierele se vor derula prin platforma Zoom. Fiecare persoană va primi detalii tehnice pentru participare, ulterior înscrierii.

Pentru întrebări punctuale despre ateliere, așteptăm un semn de la voi la contact@scout.ro / 0723 723 827.

Înscrierea la atelierele AG 2023 primăvară se face prin completarea formularului de înscriere.

Nu există un termen limită pentru înscriere, dar apreciem completarea lui în timp util astfel încât să puteți primi detaliile tehnice cel mai târziu în dimineața zilei în care are loc atelierul. Așadar, în funcție de atelierul pentru care optați să participați, am aprecia ca înscrierea voastră la el să aibă loc cu minim 24h înainte. Mulțumim pentru înțelegere!

 

1. Modificări de statut – Politica Safe from Harm și Comisia de Etică

Data: Marți, 11 aprilie 2023, orele 19.00 – 20.30

Facilitator: Ela

Invitați: reprezentanți din partea CL Axente Sever, Alba Iulia și membrii Consiliului Director

Detalii atelier: Atelierul vizează modificări de statut, în principal, pe subiectele Safe from Harm și Comisia de Etică.

Resurse de citit pentru participare:

Propunere CL Axente Sever:  Modificarea politicii Safe from Harm. 

Propunere Consiliu Director: Introducerea Comisiei de Etică, Disciplină și Statut;

 

2. Modificări de statut – Dizolvarea filialelor, Armonizarea termenelor de suspendare și alte modificări

Data: Miercuri, 12 aprilie 2023, orele 19.00 – 20.30

Facilitator: Ela

Invitați: membrii Consiliului Director

Detalii atelier: Atelierul vizează modificări de statut cu privire la dizolvarea filialelor, armonizarea termenelor de suspendare și alte modificări.

Resurse de citit pentru participare:

Armonizarea termenilor de suspendare

Dizolvare filiale ONCR

Propunere decizie Modificări statut și regulament ONCR – alte modificări

 

3. Raportarea structurilor naționale, Raportarea financiară și Desființări de centre locale 

Data: Joi, 13 aprilie 2023, orele 19.00 – 21.00

Facilitator: Ela

Invitați: membrii Consiliului Director, membrii Comisiei de Cenzori, reprezentanți din partea CL propuse spre desființare

Detalii atelier: Atelierul vizează prezentarea raportului structurilor naționale, prezentarea raportării financiare pe anul 2022 și desființarea Centrelor Locale Danubius, Giurgiu și Dimitrie Țichindeal, Arad.

Resurse de citit pentru participare:

Raportul de activitate al structurilor naționale

Raportul Scout Shop

Centre Locale – hotărâri privind desființarea de Centre Locale

 

Gata oricând!